JADŁOSPIS 30.01 – 03.02.2023

PONIEDZIAŁEK

Kapuśniak z ziemniakami i wkładką mięsną (250ml)

Produkty alergenne: seler, gorczyca, mleko

Ryż z jabłkiem i cynamonem okraszany masłem (280g)

Produkty alergenne: mleko

Herbata miętowa (220ml), owoc

Produkty alergenne: –


WTOREK 

Rosół z lanym ciastem (250ml)

Produkty alergenne: seler, gorczyca, mleko, gluten

Panierowany kotlet schabowy (95g- mięso smażone), ziemniaki z mlekiem (220g)

Produkty alergenne: gorczyca, mleko, jajko, gluten

Sałatka z gotowanej czerwonej kapusty (70g)

Produkty alergenne: gorczyca,

Kompot owocowy (220ml)

Produkty alergenne: –


ŚRODA 

Zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną (250ml)

Produkty alergenne: seler, gorczyca, mleko

Makaron z pieczarkami (250g)

Produkty alergenne: gorczyca, mleko, jajko, gluten

Sałata lodowa z pomidorem , biała rzepą i prażonym słonecznikiem (70g)

Produkty alergenne:, gorczyca

Herbata owocowa (220ml), owoc

Produkty alergenne:


CZWARTEK 

Barszcz biały zabielany śmietaną (250ml)

Produkty alergenne: seler, gorczyca, mleko, gluten

Gulasz wieprzowy z kaszą pęczak (300g –mięso duszone)

Produkty alergenne: gluten, gorczyca,

Ogórek kiszony (50g)

Produkty alergenne: –

Kompot owocowy (200ml),

Produkty alergenne: –


PIĄTEK

Zupa koperkowa z grysikiem (250ml)

Produkty alergenne: seler, gorczyca, mleko, gluten

Filet rybny panierowany (90g –ryba smażona) , ziemniaki z mlekiem (220g)

Produkty alergenne: gluten, gorczyca, mleko, jajko, ryba

Fasolka szparagowa z kukurydzą i papryką (70g)

Produkty alergenne: gorczyca,

Herbata z cytryną (200ml),

Produkty alergenne: –


Zupy przygotowywane są na wywarach warzywnych z dodatkiem masła


  • Intendent: Justyna Maryniuk 
  • Kucharz:   Natalia Ziętek / Ewelina Lizak

 Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu z przyczyn od siebie niezależnych 


Skip to content